Vad ingår?

Ett presentkort / en biljett berättigar till en timmes ballongflygning, följt av det traditionella dopet i champange. Våra passagerare får dessutom en keps samt diplom som bevis på att de flugit ballong. Avslutningsvis bjuder vi våra passagerare på fika.

[Tillbaka]

Hur bokar man?

Du ringer något av våra telefonnummer, eller skickar e-post och beställer en flygning. Vi har presentkort/biljett, men du kan också boka en speciell dag, då till något högre pris än normalpriset.

[Tillbaka]

 


När och var flyger man?

Vi flyger under hela året, men vår huvudsäsong är maj-september. Under denna tid är det tidig morgon eller sen eftermiddag/kväll som gäller. Orsaken till att vi inte flyger mitt på dagen under vår och sommar beror på stor risk för termik (uppåtgående luftströmmar). Termiken påverkar ballongen på ett negativt sätt, man kan säga att naturens krafter bestämmer över vår flygning och inte piloten.

Vid risk för regn och åska ställer vi naturligtvis in våra flygningar. Vi har även en övre gräns när det gäller vindhastighet, 4 meter/per sekund är det som gäller vid vår landning. Allt för våra passagerares säkerhet.

[Tillbaka]

 


Hur många kan flyga med?

Vi har två ballonger i vår verksamhet, vilket innebär att 15 personer har möjlighet att flyga vid ett och samma tillfälle. Är det större sällskap, ordnar vi detta också.

[Tillbaka]

 


Är det kallt?

Nej, på de höjder som vi normalt flyger på är temperaturskillnaden bara någon grad. Eftersom det är vindstilla i korgen under flygningen och brännarna ger ett extra värme-tillskott, så känns det faktiskt varmare uppe i luften än på marken.

[Tillbaka]

 


Får bekanta se på?

Ta gärna med dina vänner som vill titta på när du gör ditt livs lyft. Men det är viktigt att de följer de instruktioner som ges på start och landningsplats.

[Tillbaka]

 


Hur är man försäkrad?


Alla våra passagerare är försäkrade genom en speciell passagerarbefordransförsäkring.

[Tillbaka]

 


Glöm inte kameran!

Numera är det i stort sett fritt att fotografera och videofilma från luften. Missa inte detta tillfälle att få fantastiska bilder från din flygtur. Glöm inte heller att ta med kikaren!

 

[Tillbaka]